Duurzaam renoveren

Op dit moment zijn we nog steeds in gesprek met Mitros. De grote vraag is vooral: wat is nu precies de marktwaarde van het gebouw.  Ondertussen denken we natuurlijk verder. Hoe gaan we renoveren als we ons gebouw gekocht hebben? We moeten de buitenschil volledig vernieuwen, waarom doen we het niet meteen goed en maken we er een heel duurzame woning van?

Om te weten wat dat betekent, een duurzaam gebouw, hebben we een hele avond gebrainstormd met een groep van wel twintig experts uit het netwerk van onszelf en van Energie-U.

Eén van hen, Kees Stap (voormalig directeur van Ecofys) hebben we gevraagd een advies op maat te schrijven. Dat advies heeft hij gisteren aan ons gepresenteerd. Met een paar interessante opties waar we uit moeten kiezen!

Reageer gerust.

Continue reading “Duurzaam renoveren”

Top Mitros op de koffie bij Overhoop

Raad van Commissarissen op bezoek

Deze maand werden we verrast door hoog bezoek: de hele top van Mitros kwam op de koffie. Zowel de directie als Raad van Commissarissen én de Ondernemingsraad hadden een excursie in de wijk, en wij stonden op het programma.

Onder het genot van Marokkaanse, Iraanse en Hollandse hapjes hadden we een goed gesprek over onze buurt, het leven aan het plein en onze plannen voor de toekomst.

En ze mochten natuurlijk even naar de Weggeefwinkel om te kijken of er nog wat leuks werd aangeboden :).

Klik voor meer foto’s.

Continue reading “Top Mitros op de koffie bij Overhoop”

Op naar een nieuw Overhoop

Het leuke van Overhoop is dat we normaal gesproken geen website nodig hebben. Als we iemand iets willen zeggen, dan wandelen we er gewoon naartoe. We wonen bij elkaar in huis en bij elkaar in de wijk, hoe simpel is dat.

Maar goed, we zijn nu van plan een gebouw te kopen en dat willen we goed aanpakken. We willen onze zakelijke partners en ook de supporters in ons netwerk goed informeren over onze plannen. Wil je meehelpen om ons plan mogelijk te maken? Neem gerust contact op. Dat kan via frank@frankmulder.info