Angst en Vrede – viering 25 december 11:00

Wanneer? 25 december
Waar? Schooneggendreef 27h
Voor wie? Voor iedereen
Thema? Angst en vrede

Wanneer we kijken naar het wereld gebeuren om ons heen, dan kunnen we gemakkelijk overweldigd worden door angst. We zijn bang om te reizen, omdat het lijkt of er dan weer hier, en dan weer daar aanslagen zijn en geweld. Maar sommigen van ons zijn ook bang om de straat op te gaan, uit angst voor de mogelijkheid van agressie dicht bij huis. De wereld om ons heen lijkt het afgelopen jaar plotseling veel minder veilig geworden.

Wanneer we denken aan Kerst, dan hopen we op een witte Kerst, een wereld vol blijdschap en vrede, met echte aandacht voor elkaar. Maar niet voor iedereen is Kerst een feest van warmte en gezelligheid. Voor velen van ons is Kerst pijnlijk, omdat we geconfronteerd worden met onze eenzaamheid, en het gemis van familie en vrienden. We verlangen naar vrede, maar de realiteit is anders.

Het Leger des Heils en de Living Tree hopen op 25 december om 11.00 een gemeenschappelijke Kerstdienst te hebben aan de Schooneggendreef 27h in Utrecht Overvecht. En we willen die twee thema’s benoemen, maar we hopen ze ook bij elkaar te brengen. Omdat we geloven dat de essentie van Kerst is dat Jezus in een chaotische wereld is binnen gekomen. Angst en geweld staan niet los van Kerst; Maria en Jozef wisten er alles van. Daar kunnen we met elkaar hoop uit putten. We zullen met elkaar de bekende Kerstliederen zingen, er zal een overdenking zijn en mooie muziek. En er is gezelligheid met een lekker bakje koffie. U bent van harte uitgenodigd om te komen, ook wanneer u niet gewend bent om naar een dienst te gaan.

Meer info: 0618552730