Woongemeenschap Overhoop

Midden op het plein van de Camera Obscuradreef staat een gebouw met daarin een woongemeenschap, genaamd Overhoop. panormaovervecht1-klein

Voor nieuws over de koop en renovatie van Overhoop, en voor onze crowdfunding, ga naar de speciale website www.leveninovervecht.nl/overhoop.

Sinds 2009 wonen we hier met negen volwassenen (en intussen vier kinderen), met als doel: er zijn voor elkaar en voor anderen, vanuit ons geloof in Jezus. Minstens één keer per week eten we met elkaar en nemen we de tijd om samen te bidden. De rest gebeurt vanzelf.

We zijn begonnen met een grote kerngroep, die ruimte had voor een logé (of twee), maar tegenwoordig is de verhouding andersom. We hebben vier vaste bewoners en ongeveer vijf tijdelijke gasten, mensen die zelf geen onderdak hebben. Dat zijn vaak vluchtelingen, maar ook bijvoorbeeld mensen die door relatieproblemen even ergens anders moeten wonen.

We zijn betrokken bij onze buurt. Dat doen we bijvoorbeeld in de weggeefwinkel die we aan het plein hebben opgericht, door werkochtenden voor mensen die geen werk hebben, en door de buurtkerk waar we aan meehelpen.

Soms zijn we hard bezig met ons eigen leven, soms maken we een hele avond samen muziek. Soms willen we alleen zijn, soms zitten we samen te barbecuen op het plein. Soms voetballen we met jongens uit de buurt, zetten we een extra bed neer voor een vluchteling of bezoeken we mensen die alleen zijn of geïsoleerd. Op andere momenten vinden we het al lastig genoeg om het met elkaar uit te houden. We leven samen omdat we ons geroepen voelen samen iets te laten zien van wat het betekent om deel te zijn van de nieuwe familie van God.

We huren ons gebouw sinds 2009 op tijdelijke basis, maar zijn nu van plan om het te kopen van Mitros, zodat we kunnen blijven!

De huur voor onze gasten wordt betaald door buurtbewoners en andere vrienden en familieleden. Mocht je ook willen steunen, dan kan dat via rekening NL02TRIO0212329413 t.n.v. Woongemeenschap Overhoop. Wil je meer weten? Je kunt ons bereiken via Frank Mulder, frank [apestaartje] frankmulder [punt] info.