Bouwplan

Wat gaan we doen als we eigenaar zijn van het gebouw? Op dit moment zijn we aan het tekenen en rekenen aan het volledig inpakken van de buitenschil. Dus behalve een nieuw dak en 40 nieuwe geïsoleerde houten kozijnen willen we ook de kopgevels en de betonnen delen inpakken en isoleren.

Continue reading “Bouwplan”

Koopcontract

Het is de hoogste tijd om jullie op de hoogte te brengen van het laatste nieuws over de koop van Overhoop. Het duurt telkens weer langer dan we willen, maar nu lijkt toch eindelijk het koopcontract gereed te zijn. Deze maand moeten we dat kunnen tekenen. Dat betekent dat we in 2020 kunnen renoveren.

Continue reading “Koopcontract”

Tussenstand crowdfunding

Aantal certificaten verkocht: 257 van 250. Daarvan zijn er 60 een gift.

Wil je ook meedoen? Lees op deze site meer. We zoeken nu alleen intentieverklaringen. Een mailtje is voldoende. Je hoeft pas te betalen als de koop rond is.

Wil je een groter bedrag lenen, meer dan € 20.000? Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

We gaan kopen!

De kogel is door de kerk: de koop gaat door!

We hebben een principe-overeenkomst bereikt met Mitros. We hebben hier allebei lang aan gewerkt, dus we zijn ontzettend blij dat we er zo zijn uitgekomen.

De details moeten we nog uitwerken. Daar zullen we de komende weken aan besteden. Maar we gaan in elk geval met een gerust hart de kerstvakantie in!

Kritische vragen (en antwoorden) over investeren in Overhoop

We zijn blij verrast door alle gulle reacties die we krijgen op ons verzoek om te investeren in Overhoop. Echt hartverwarmend!

Wat ons nu al opvalt is dat veel mensen liever geven dan lenen. Dat is natuurlijk ontzettend fijn voor ons. Maar het zou jammer zijn als er twijfels bestaan over het idee van investeren in Overhoop. Daarom willen we hier wat antwoorden geven op kritische vragen die er mogelijk zijn.

Staat je vraag er niet bij? Mail het ons.

Continue reading “Kritische vragen (en antwoorden) over investeren in Overhoop”

Participeer in Overhoop

We willen jullie om hulp vragen. We zoeken naar mensen die willen participeren in de koop van ons gebouw. Daar hebben we iets moois voor bedacht. Je kunt bij ons certificaten kopen van €1000 per stuk. Over tien jaar kopen wij ze (als je dat wilt) terug voor €1200.

We inventariseren nu hoeveel mensen willen meedoen. Het is ons streven om 250 certificaten te verkopen. De rest van het bedrag (nog afhankelijk van exacte renovatiekosten) kunnen we lenen van de kerk, de gemeente en de bank.

Meer weten? Lees er meer over in onze supportersbrief en laat ons weten of je mee wilt doen. Een mailtje is in deze fase voldoende.

Hier staan alvast een aantal kritische vragen (met antwoorden), ook over de risico’s en over welke grotere partijen al meedoen.

Nieuw bod

Het is ontzettend spannend in Overhoop! Gisteren hebben we een brief naar Mitros gestuurd met een laatste bod om het gebouw te kopen. Het is nu alles of niets. Omdat zo veel mensen meeleven, willen we jullie graag op de hoogte houden. Niet alleen over het gebouw trouwens, want Overhoop is geen gebouw, Overhoop is een familie.

Continue reading “Nieuw bod”

Duurzaam renoveren

Op dit moment zijn we nog steeds in gesprek met Mitros. De grote vraag is vooral: wat is nu precies de marktwaarde van het gebouw.  Ondertussen denken we natuurlijk verder. Hoe gaan we renoveren als we ons gebouw gekocht hebben? We moeten de buitenschil volledig vernieuwen, waarom doen we het niet meteen goed en maken we er een heel duurzame woning van?

Om te weten wat dat betekent, een duurzaam gebouw, hebben we een hele avond gebrainstormd met een groep van wel twintig experts uit het netwerk van onszelf en van Energie-U.

Eén van hen, Kees Stap (voormalig directeur van Ecofys) hebben we gevraagd een advies op maat te schrijven. Dat advies heeft hij gisteren aan ons gepresenteerd. Met een paar interessante opties waar we uit moeten kiezen!

Reageer gerust.

Continue reading “Duurzaam renoveren”