Koopcontract

Het is de hoogste tijd om jullie op de hoogte te brengen van het laatste nieuws over de koop van Overhoop. Het duurt telkens weer langer dan we willen, maar nu lijkt toch eindelijk het koopcontract gereed te zijn. Deze maand moeten we dat kunnen tekenen. Dat betekent dat we in 2020 kunnen renoveren.

Als we eind deze maand kunnen tekenen, hebben we nog drie maanden om de leningen van de bank, de gemeente Utrecht en de Protestantse Diaconie definitief te maken. Tegelijkertijd toetst de overheid de koop wettig is en dan zijn we hopelijk in december of januari eigenaar.

De installateur, de architect en de aannemer zijn intussen aan het werk voor het renovatieplan. We zijn van plan om bijna alles zelf te doen – maar wel onder leiding van professionals. We wachten met spanning op de begroting en de planning, in oktober. Dan moeten we nog een vergunning krijgen van de gemeente, in februari, en dan hopen we daarna snel ons gebouw onderhanden te nemen met een team van mensen.

Verder gaat het leven in Overhoop door. We willen ons niet laten gekmaken door plannen en projecten (en ook niet door het onzalige plan van de gemeente en Mitros om ons plein vol te bouwen) het gaat uiteindelijk om het dagelijks leven met God en met elkaar. We hebben genoten van de zomer, waarin we veel konden zwemmen, barbecuën en andere leuke dingen konden doen. We hebben nieuwe gasten, uit Somalië en Nigeria deze keer, plus een heel klein vast bewonertje genaamd Jesse. En dan heb ik het nog niet eens over de nieuwe konijntjes van Anne-jet en het nieuwe kaboutertje in Shima’s buik, want die moeten nog komen!