Nog even geduld

Tijd voor een update. Veel mensen vragen ons: gaat de koop van Overhoop nu nog door of niet? En wat is er aan de hand met het plein?

Het goede nieuws is: ja, het gaat zeker door, deo volente, insjallah. Het duurt alleen veel langer dan het plan was. Mitros moet nog wat dingen doen in ons gebouw, in overleg met de gemeente. Dat is alleen maar goed voor ons, maar er gaat veel meer tijd overheen dan gepland.

Het koopcontract is wel bijna klaar om te tekenen en ook de financiering is rond. Jullie hebben met elkaar ruim 2,5 ton toegezegd, dat is echt fantastisch. We hebben een Duitse bank gevonden die het laatste deel wil financieren tegen een goede rente. Wij staan dus klaar. We moeten alleen nog geduld oefenen…

Deze week kregen we wel ander vervelend nieuws. Mitros en de gemeente hebben een plan aangekondigd om ons plein vol te bouwen met koophuizen. Dat hebben ze tijdens de onderhandelingen niet verteld. Het is een flinke schok, ook voor alle mensen in onze buurt. We vinden het een onverstandig plan, in een buurt waar we al dicht op elkaar gepakt zitten. Het kost een hoop energie om hier nu weer goed op te reageren.

We moeten ons elke keer weer realiseren dat we hier op aarde zelf niet het groene paradijs gaan bouwen. We leven in een harde wereld. We hebben gastbewoners die afgewezen worden door de IND. We hebben vrienden die psychiatrisch zijn en vastlopen. We maken verdrietige dingen mee. Maar tegelijkertijd hebben we ook hoop, we genieten van het leven, we zien levens omkeren, we zien mensen opbloeien en we ontmoeten telkens weer nieuwe vrienden. We voelen ons heel rijk!

Omdat we wel eens boos zijn over alles wat er gebeurt, lazen we gisteren in huis een Psalm over boosheid. Psalm 37: Benijd niet de mensen die onrecht doen. Vertrouw op de Heer, doe wat goed is, bouw op Hem, Hij zal recht doen. Wind je niet op, laat je woede varen. De armen / nederigen zullen het land bezitten.

We moeten dus gewoon doorgaan met ademhalen, doen wat goed is, en we krijgen heus wel wat we nodig hebben, en meer ook. Dat geeft ons veel hoop!

 

P.S.: het laatste nieuws over ons plein kun je lezen op een nieuwe website die een buurtbewoner heeft opgezet: www.groensteplein.nl