Jezus wint van de dood!

Misschien heb je de Paasspeurtocht gedaan door Overvecht? Dan weet je dat we vieren dat Jezus is opgestaan. Ze hadden hem vermoord, geëxecuteerd. Hij heeft het allemaal geaccepteerd, zonder terug te slaan of boos te zijn. Hij gaf zijn leven voor de mensen, voor zijn vrienden en voor alle anderen.

Maar God heeft hem laten opstaan uit de dood. Dat is absurd, ongekend. Dat kan helemaal niet. Het is tegen alle logica in.

Toch is dit niet zomaar een verhaaltje, de uitkomst van de speurtocht. Het is iets wat al 2000 jaar mensen in vuur en vlam zet, omdat ze het écht geloven.

Zelfs nu nog in Overvecht geloven veel mensen dat.

Jezus volgen

Zij noemen zich christenen omdat ze Jezus Christus willen volgen. Zij geloven dat Jezus onze schaamte, onze fouten, en ons geweld allemaal in zich heeft opgenomen en ons heeft schoongemaakt, door zijn dood. En dat Hij dat kon doen omdat God in hem woonde. Zij zeggen dat Jezus niet zomaar een profeet was, maar onze levende Koning. Hij brengt ons dicht bij God, en Hij maakt één familie van ons.

Christenen in Overvecht komen op verschillende plekken samen om na te denken wat dat betekent voor ons. Ze zien zichzelf als één familie. Allemaal kinderen van één Vader, God. Jezus was eigenlijk het eerste kind van God. Wij mogen nu broertjes en zusjes worden.

Meer weten?

Loop dan eens langs in een van de kerken van Overvecht op zondag.

In deze coronatijd zijn er bijna geen bijeenkomsten. Voor contact en vragen, kun je de buurtkerk mailen: mailto:buurtkerkovervecht@gmail.com

De buurtkerk heeft wel af en toe activiteiten, zie buurtkerk.leveninovervecht.nl.

Wil je graag met iemand bidden? Bel of app Shima 06-87067287. Elke woensdag om 15.00 kun je terecht op Camera Obscuradreef 120 voor een gesprek of een gebed.